(On)draaglijk Lijden

In het boek (On)Draaglijk Lijden getuigen 26 auteurs over een vorm van psychisch lijden. Ze nemen ons mee achter de Naamloosdekmantel van normaal ogende en functionerende mensen die noodgedwongen een wereld van lijden verbergen, te vaak op de grens van het leefbare. Deze blik achter de schermen van mensen met een vorm van autisme of het syndroom van Asperger, helpt ons ongetwijfeld om meer inzicht te krijgen in hun levensmoeheid en soms ook, hun doodsverlangen.

Deze 26 ontroerende en verbluffende verhalen, dagboekfragmenten en e-mailverkeer tussen patiënt en arts, zijn geïllustreerd met gedichten, tekeningen en foto's. Het toont hun oog voor detail, scherpe geest, kunstzinnigheid en humor. Mensen met autisme hebben vele troeven, al is het niet evident om die uit te spelen in een meedogenloos veeleisende samenleving. De kans om overboord te vallen, geduwd te worden of te springen, is zoveel groter. Met deze getuigenissen hopen de auteurs en de samenstellers tegemoet te komen aan de vraag van Anna die in 2010 overleed met behulp van euthanasie. Anna vroeg om meer begrip op te brengen voor het (on)draaglijke van psychisch lijden en de doodswens die daar vaak aan gekoppeld is. Als dit boek een steentje kan verleggen in de rivier van onwetendheid en onbegrip, is het doel bereikt.

(ON)DRAAGLIJK LIJDEN verschijnt onder hoofdredactie van psychiater Lieve Thienpont, die voor de redactie medewerking kreeg van Chris Casier, Christine Demeulemeester, Veerle De Vos, Suzy Hendrikx, Els Ronsse, Rita Thienpont, Tony Van Loon en Vinny.

Het boek kost 24 euro en is op de volgende manieren te bestellen:

Fax uw bestelling naar 09/233 14 09, Bel naar 09/233 80 88
Stuur uw e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of surf naar www.academiapress.be
Academia Press is een werkmaatschappij van
J.Story-Scientia Wetenschappelijke Boekhandel NV