• Vanuit
  • Gemak
  • Op zoek
  • Samen

Psysense is de naam van een praktijk waar psychologen en therapeuten werken. U kunt bij ons terecht, ongeacht uw situatie, leeftijd, werk, … We richten ons zowel op kinderen, adolescenten als volwassenen. Indien u het nodig acht, kan dit samen met uw partner of kind of andere naasten. Ook mensen met autisme en/of verstandelijke beperking kunnen bij ons terecht.

De naam PsySense komt van een samengaan van de woorden psych (geest) en sens (zintuig, betekenis). Het woord PsySense wil het belang benadrukken van de zintuiglijke informatie die we ontvangen, de betekenis die we daaraan verlenen en de gevolgen die dit heeft voor onze denkwijze. Bij PsySense ligt de nadruk dan ook op het exploreren van deze denkwijze, en het op die manier bewuster, op een meer zintuiglijke manier omgaan met de informatie die we ontvangen van onze omgeving en onszelf.

 

Mensen met autisme en een verstandelijke beperking vragen een aangepaste begeleiding. Dit boek is geschreven voor gezinsleden en begeleiders die een verklaring zoeken voor het gedrag van deze doelgroep, en die deze verklaring ook willen omzetten naar een begeleiding op maat.  Met behulp van praktijkvoorbeelden uit de orthoagogische sector wordt een beeld geschetst van volwassenen met autisme en een verstandelijke beperking. Ook de diagnostiek en de zinvolheid hiervan met het oog op de latere leeftijd komen aan bod. In aparte hoofdstukken bekijkt de auteur wat dit betekent voor de woongroepwerking en hoe begeleiding op maat resulteert in het bieden van visualisatie en voorspelbaarheid, rekening houdend met de andere manier van betekenisverlening bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking.     Daarnaast gaat ook aandacht uit naar het probleemgedrag dat ontstaat als reactie op deze andere betekenisverlening, en naar de atypische manieren om met stress om te gaan, zoals tics, stereotypieën en dwang. Ook depressie, psychose en epilepsie worden besproken. U kan het eerste hoofdstuk van dit boek gratis downloaden via deze link. Het volledige ebook kan u bestellen aan 6,99 euro via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Activiteiten

donderdag 30 maart, 09:00 tot 16:00
Mensen met een beperking begeleiden in hun laatste levensfase; deel 2

woensdag 5 april, 19:00 tot 21:00
vrije tijd voor mensen met autisme: noodzakelijk kwaad of broodnodig?

dinsdag 18 april, 19:30 tot 22:00
partners in autisme

vrijdag 21 april, 09:00 tot 16:00
Kiezen met ondersteuning

vrijdag 21 april, 09:00 tot 16:00
Kiezen met ondersteuning

Blog